Laatste geplaatst nieuwsbericht (home) *** Ons emailadres: rhodef4@gmail.com.

zaterdag 28 maart 2009

F4 verzuipt in kansen bij Gemerts waterballet

Gemert F4-Rhode F4 (1-0) 2-1

Het was écht Rhode-F4 weer en dat was te merken. Nagenoeg de hele wedstrijd dicteerden we het spel in de uitwedstrijd tegen koploper Gemert F4. Het was koud én nat, maar de drie bijzondere goals en het geweldige humeur van "Pieter's moeder" maakten veel goed.

Kansen benutten is óók een kunst
Terwijl Gemert aan twee-drie aanvallen genoeg had om de winst te pakken, daar verdronken de Rooienaren in kansen. Letterlijk én figuurlijk, want het was een waar waterballet.

Onbekende Pieter krijgt peper in de reet
De voetbaltalenten van Daan Verbruggen waren bekend (een gewéldige lob over onze keeper: 1-0), maar we verkeken ons in de tweede helft op ene Pieter. Een speler die ontbrak op het wedstrijdformulier, maar die daardoor wel aan de aandacht ontsnapte.
In het najaar ontbrak hij nog, maar deze jongen maakt Gemert een stuk sterker.

Hij tekende de 2-0 aan na een fantastische solo waarbij hij 4 man passeerde. Dat kwam mede omdat zijn jolige moeder hem vóór de rust al eens flink de oren had gewassen. Hij moest eens wat "peper in zijn reet krijgen", waren haar letterlijke woorden. Kennelijk had ze bij Pieter in de rust de daad bij het woord gevoegd...

Bijzondere treffer
Een prachtige lob resulteerde in een zuiver doelpunt van Bart, maar de scheids had het over het hoofd gezien. De bal sprong weer terug het veld in en werd door een ontketende Lars op de lat geschoten. Gelukkig kon Bart daarna in dezelfde aanval alsnog 'der anschlusstreffer machen'. Dat was ook direct het sein voor "der totaler krieg" (maar dan in positieve zin natuurlijk)

Spannend
De laatste minuten werd dus de druk op het Gemertse doel enorm opgevoerd. Met onze lange keeper Kris in de spits was het wachten op de wekelijkse gelijkmaker in blessuretijd. De verdediging kraakte en steunde en de ene corner na de andere volgde in rap tempo elkaar op. Lars kreeg nog twee hele grote mogelijkheden, maar wonder boven wonder bleef de sympathieke ploeg uit Gemert overeind, waarmee ze revanche namen voor de eerdere nederlaag in het najaar.

Wedstrijdverloop
18. Daan Verbruggen 1-0
26. Pieter 2-0
32. Bart Sabel 2-1

Het was een prachtige wedstrijd met drie heel bijzondere doelpunten. We hebben genoten! En Gemert F4: proficiat, veel succes in de titelstrijd!

9 opmerkingen:

Eugene zei

Goed gewerkt maar helaas niet vertaald in een verdiend gelijk spel.

Leider Arnie had belooft dat bij een gelijkspel of winst hij zou trakteren op chips maar was zo tevreden over de werklust van onze F 4 dat hij alsnog trakteerde.

Bij deze inzet komen de punten nog wel in de komeden wedstrijden.

Wim S zei

Tjongejonge als dit Ajax-PSV was geweest, werd er nog wéken over nagepraat door Hugo Borst, Youri Mulder en Jack van Gelder in Studio Voetbal.
En nog maanden door Wilfred Genee, Johan Derksen, Hans Kraaij jr en Rene vd Gijp in Voetbal International.
Maar ja, het was geen Ajax-PSV. Het was Gimmert-Rhode, nog veul skonner!!!!

Ondanks jullie eerste verlies heb ik weer genoten mannen van de wedstrijdbeelden!

Johan zei

Hee, en ik dacht dat Bart niet meedeed?

@ zei

Goed gespeeld jongens, TROTS zijn we op jullie.
Het dagje Madurodam ging op het laatste moment niet door Johan.

Gemert F4-supporter zei

Wat was het inderdaad spannend op het eind. het zweet stond op mijn voorhoofd (of was het regenwater?)
Een gelijkspel was misschien wel verdiend, maar ja voetbal is niet altijd eerlijk.

V-cent zei

wat doet de politie op het voetbalveld? Rellen?

@ zei

ja, het ontaarde na afloop in een flinke matpartij. Gelukkig wist de ME erger te voorkomen en konden de F-jes gescheiden afgevoerd worden. Haha!

Gertjan zei

hangen er geen netten in de goal daar in Gemert omdat die bal zo hard terugstuiterd uit de goals???

Johan zei

Da's gewoon ijzerwerk, zie je goed bij de penaltys. De ballen schieten harder terug dan heen.