Laatste geplaatst nieuwsbericht (home) *** Ons emailadres: rhodef4@gmail.com.

zaterdag 4 april 2009

Tweelingenstrijd in Evers' voordeel beslist...

Rhode F4-Stiphout Vooruit F2 (1-1) 4-1

Het Zweedse duo Sven en Kjeld was één helft een bezienswaardigheid op het Rooise veld. De "strijd der twins" werd echter na de thee beslist in het voordeel van de Everse tweeling. Dit kwam met name door het feit dat Lars (onze Koef) weer als vanouds op de juiste plek stond om de trekker over te halen. De andere helft van de tweeling (Rens) hield ondertussen samen met Joey de verdediging uitstekend overeind.

Niek de aanvoerder
Ook deze week speelde de aanvoerder een hoofdrol. Deze week was dat Niek, en hij stond aan de basis van 3 van de 4 Rooise doelpunten. Na een voorzichtige start vlamde Kevin in de negende minuut een corner van Niek hard in de goal.

Willem
Stiphout was niet erg onder de indruk. Ene Willem van Acht (wat een trotse Hollandse naam trouwens) speelde ook een uitstekende pot voetbal en wist binnen 3 minuten met een prachtig afstandschot de gelijkmaker aan te tekenen.

Kris voorkomt meer schade
Op slag van rust wist keeper Kris een zo goed als zekere 1-2 achterstand te voorkomen door een fantastische redding op de lijn. Mede door uitstekend positiespel van Maarten op het middenveld wisten we de schade te beperken tot de rust. Dat was een klein wonder, want met name het Zweedse duo en die Willem (van Oranje) speelden een uitstekende eerste helft.

Knietje Koef
Zoals zo vaak kon Rhode na de thee de touwtjes wat meer naar zich toetrekken. Binnen de minuut schoot (de allerminst fitte) Bart op de paal om even later (samen met Niek) aan de basis te staan van de definitieve voorsprong. Met een steekpass werd Lars bereikt. De Koef scoorde beheerst met... de knie! 2-1.

Druk neemt toe
Na deze bevrijdende treffer nam de druk op het Stiphoutse doel meer en meer toe.
Floris trof het net voor de derde maal na een mooi geplaatst schot in de rechterhoek. Een prima spelende Stef bereidde de volgende aanval voor. De Koef kon opnieuw scoren, niet nadat Niek eerst met een hard schot de doelpaal bijna had versplinterd. Het was alweer de 60-ste treffer in Lars zijn prille voetballoopbaan.

Eindstand: 4-1, een mooie teamprestatie met hoofdrollen voor Lars en Niek.